Onze Bengalen slapen en krabben op palen van Rufi – Drapaki. Drapaki.pl - Kratzbäume

update 13 juli 2024
 
Kittens geboren op 7 juli 2024, 5 katers en 1 poesje.  De kittens zullen net zoals hun ouders sociaal en lief zijn met een prachtig wild uiterlijk.

Meer nieuws en heel veel foto’s van onze vorige nestjes kan u bekijken op:
Polski Owczarek Nizinny van het Goralenhof & Bengal Goralguru | Facebook

 
Af en toe hebben wij een herplaatser beschikbaar, indien u interesse zou hebben in een lieve volwassen Bengaal kan u ons een berichtje sturen. 

De ouders van onze kittens zijn gezond en hebben een schitterend karakter, voor meer informatie, beschikbaarheid van kittens of bij interesse kan u ons vrijblijvend contacteren.

De ouders van uw kitten zijn getest op HCM, PKD/CIN, PRA-b, PK-Def, alsook op FeLV en FIV.

Al onze kittens worden uitsluitend met een contract verkocht. Contract kan op verzoek op voorhand worden toegestuurd ter inzage.
Bij annulering van een reservering krijgt u uw voorschot niet terug! Kittens mogen tussen de 12 en 14 weken naar hun nieuwe baasjes. 
Uiteraard worden ze geënt, regelmatig ontwormd, gecontroleerd op parasieten via PCR, gechipt en krijgen ze een leuk kittenpakketje mee.
De eerste 4 weken willen we het moedertje rust gunnen en laten wij nog geen kittenbezoek toe. 
Wel houden wij u via mail, website op de hoogte van uw gereserveerd kitten.  Helaas kunnen er geen kittens gereserveerd worden indien er geen voorschot betaald is.

Onze kittens zijn

– Geënt. 
– Rabiës geënt (Indien zij naar het buitenland verhuizen)
– In het bezit van een stamboom
– In het bezit van een Europees dierenpaspoort
– Gecastreerd / Gesteriliseerd als zij als huisdier verkocht worden.
– Gechipped + geregistreerd
– Beschermd tegen vlooien
– Meermaals ontwormd
– Goed gesocialiseerd met kinderen en honden

Prijs

Onze kittens zijn niet goedkoop. Dit heeft een aantal redenen.

  1. Een verantwoord fokker doet er alles aan om ervoor te zorgen dat u de komende jaren van een gezonde, sociale, probleemloze Bengaal kunt genieten.
  2. Om te beginnen worden de ouders met zorg uitgekozen. Deze zijn vaak niet in de buurt te koop, omdat het ras nog relatief jong is. Meestal worden de ouders geïmporteerd uit het buitenland.
  3. De bloedlijnen worden gecheckt op erfelijke ziektes en aandoeningen. Want zoals bij ieder kattenras zijn er ook bij de Bengaal erfelijke ziektes en aandoeningen.
  4. Ook zijn het karakter en de psychische gesteldheid van een ouderdier en het kitten van belang. Een kitten dat niet goed gesocialiseerd is of te vroeg bij de moeder vandaan is gehaald, wordt later veelal een kat met gedragsproblemen.
  5. Fokdieren vereisen de beste verzorging. Alles moet van de beste kwaliteit zijn; het voer, het kattengrit, de woonomgeving, de medische verzorging, enz.
  6. De fokkatten worden (twee-)jaarlijks getest en gescreent op (erfelijke) ziektes.
  7. Stoelgang wordt 2x per jaar gecheckt op parasieten en bij de kittens nog eens extra net voor ze verhuizen. 
  8. Het onderhoud van een cattery kost geld.
    Hierbij valt te denken aan krabpalen, katerverblijven, buitenverblijven, veilige en goede schoonmaakmiddelen, medicijnen. Daarnaast zijn er ook kosten voor lidmaatschappen, dierenarts bezoeken, echo’s, dekkingen, wormenkuurtjes, chippen, enten, stambomen aanvragen enz.

Natuurlijk is het mogelijk om via internet een goedkopere Bengaal te kopen.

Het is de vraag of u dat wilt.

Deze katten zijn vaak niet gechipt, hebben geen stamboom of er is er niet naar de gezondheid van de ouders gekeken. Daarnaast kunnen ze niet of slecht gesocialiseerd zijn, zit geen garantie op het kitten, kan men er niet meer terecht na verkoop of de kosten van de castratie en sterilisatie zijn niet inbegrepen.